Úrad Slovenskej akadémie vied
Slovenská akadémia vied

Slovenská akadémia vied
Veda je budúcnosť / Science is the future

Stravovanie - Úrad SAV

 



Jedálny lístok na dni:   25.10.2021 - 29.10.2021

SLOVENSKÁ AKADÉMIA VIED,  ŠTEFÁNIKOVÁ 49, 814 38 BRATISLAVA
Jedálny lístok


    hmotnosť alergény
Pondelok
25.10.2021
Polievka: rascová s vajcom
1/ Kuracie prsia na smotane, domáce maslové halušky
2/ Vyprážané syrové tajomstvo /syr, šunka/, pečené zemiaky, tatárska omáčka
3/ Makovo – višňová štrúdľa
0,35 – 0,40
150g/200g
150g/200g/50g
300g
1
1,7
1,3,7
1,3,7
Utorok
26.10.2021
Polievka: karfiolová krémová
1/ Burgundské hovädzie kúsky, slovenská ryža
2/ Grilovaný encián s brusnicami, ½ varené zemiaky, ½ zeleninový šalát
3/ Čerstvý zeleninový šalát mix s hot – dogom, dresing, bagetka
0,35 - 0,40
150g/200g

150g/100g/100g
300g

1,3,7
1,3,7

1,3,7
1,3,7,11

Streda
27.10.2021
Polievka: hovädzí vývar s mušličkami
1/ Brnenský rošťák /marinované karé, vyprážané vo vajíčku/, tlačené zemiaky, šalát
2/ Rizoto s kuracieho mäsa so syrom, kyslá uhorka
3/Cestoviny s olivami, sušená paradajka a olivový olej
0,35 – 0,40
150g/200g/100g
300g
300g

1,3,7,9
1,3,7
1,3,7
1,3,7,10

Štvrtok
28.10.2021
Polievka: Hokkaido tekvicová s čiernym sezamom
1/ Pečené kuracie prsia na tagliatelle cestovinách a smotanovo – syrovej omáčke
2/ Francúzske zemiaky, kyslá uhorka
3/ Zeleninový šalát s tuniakom, volským okom, dresing, bagetka
0,35 – 0,40
150g/200g
300g
300g
1,3,7
1,3,7,10
1,3,7
1,7,10
Piatok
29.10.2021
Polievka: fazuľová jókai s údeným kolenom
1/ Laci pečienka/bravčová krkovička, horčica, šampiňóny, cibuľa/, ryža
2/ Dusené rybie filé na špenátovom liste, varené zemiaky
3/ Tofu na zelenine s ryžovými rezancami
0,35 – 0,40
150g/200g
150g/200g
150g/200g
1,7
1,3
1,3,7
1,3


Jedlá sa pripravujú podľa MSN v skupine A, B, C. Zmeny v jedálnom lístku sú vyhradené.
Predaj stravných lístkov je vždy v pondelok v POKLADNI Úradu SAV:
    od 11.00 hod. do 11.30 hod.
    od 12.00 hod. do 13.00 hod.
Cena stravného lístka je od 1.1.2021 stanovená na 3,80 €/ks.
Alergény: 1 obilniny, 2 kôrovce, 3 vajcia, 4 ryby, 5 arašidy, 6 sója, 7 mlieko, 8 orechy, 9 zeler, 10 horčica, 11 sezam, 12 siričitany
Hmotnosť príloh je v hotovom stave a mäsa v surovom stave.
Obedy sa vydávajú od 11.00 hod. do 13.00 hod.
Jedálniček je zverejnený aj na stránke www.urad.sav.sk