old-Menu na budúci týždeň

SLOVENSKÁ AKADÉMIA VIED, ŠTEFÁNIKOVÁ 49, 814 38 BRATISLAVA

Jedálny lístok

26.04.2021 – 30.04.2021

hmotnosť alergény
Pondelok 26.04.2021 Polievka: jarná zeleninová s mrveničkou 1/ Zapekané kuracie prsia/ broskyňa, syr/, ½ ryža, ½ americké zemiaky 2/ Rizoto z bravčového mäsa, cvikla 3/ Sedliacka pizza/ paradajkový základ, syr, klobása, slanina, cibuľa a niva/ 0,35- 0,40l 150/100/100 300g 300g 1,3,7 1,3,7 1,12 1,3,7
Utorok 27.04.2021 Polievka: frankfurtská 1/ Pečená krkovička, dusená kapusta, domáca knedľa 2/ Granatiersky pochod, kyslá uhorka 3/ Zeleninový šalát s kuracími nugetkami, s mladou cibuľkou, dresing a bagetka 0,35 – 0,40l 150/100/200 300g 300g 1,3,7 1,3,7,10 1,3,7 1,3,7
Streda 28.04.2021 Polievka: hovädzí vývar s pečeňovými haluškami 1/ Pečená bravčová roláda so šunkou a syrom na Demi -glace, zemiakovo – hráškové pyré 2/ Lasagne bolognese s mozzarellou 3/ Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom 0,35 – 0,40l 150/200/100150/200/100 300g 1,3,7,9 1,3,71,3,7,12 1,3,7
Štvrtok 29.04.2021 Polievka: fazuľová kyslá 1/ Hovädzie kocky na hamburský spôsob, cestovina 2/ Francúzske zemiaky, kyslá uhorka 3/ Dusená anglická zelenina na masle s kuracím steakom 0,35 – 0,40l 150/200 300g 200/150 1,3,7 1,3,7 1,3,7 1,7
Piatok 30.04.2021 Polievka: Kapustnica s údeninou 1/ Pečené kuracie stehno, ryža, kompót 2/ Vyprážaná palacinka plnená bryndzou a mladou cibuľkou, varené zemiaky, tatárska omáčka 3/ Makovo- višňová štrúdľa 0,35 – 0,40l 220/200/100 150/200/50300g 1,7 1,12 1,3,7,101,3,7
Jedlá sa pripravujú podľa MSN v skupine A, B, C. Zmeny v jedálnom lístku sú vyhradené.
Predaj stravných lístkov je vždy v pondelok v POKLADNI Úradu SAV:
od 11.00 hod. do 11.30 hod. od 12.00 hod. do 13.00 hod. Cena stravného lístka je od 1.1.2021 stanovená na 3,80 €/ks. Alergény: 1 obilniny, 2 kôrovce, 3 vajcia, 4 ryby, 5 arašidy, 6 sója, 7 mlieko, 8 orechy, 9 zeler, 10 horčica, 11 sezam, 12 siričitany Hmotnosť príloh je v hotovom stave a mäsa v surovom stave. <p“>Obedy sa vydávajú od 11.00 hod. do 13.00 hod.